Χρήσιμες πληροφορίες για την επίσκεψη του Μουσείου από ΑμεΑ


Τα άτομα με αναπηρίες των εντός και εκτός της ΕΕ χωρών και ο συνοδός τους απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου με την επίδειξη της απαραίτητης ταυτότητας.


Τα άτομα με αναπηρίες έχουν άνετη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Η κεντρική είσοδος του Μουσείου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), όπως και η πλαϊνή (Μακρυγιάννη 2-4) διαθέτουν ειδικές ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια και καροτσάκια. Στο Μουσείο διατίθεται ανελκυστήρας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και WC για άτομα με αναπηρίες. Το Μουσείο προτρέπει λοιπόν τους επισκέπτες, εφόσον διαθέτουν, να χρησιμοποιούν το δικό τους αναπηρικό αμαξίδιο. Σε διαφορετική περίπτωση, το Μουσείο διαθέτει δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια που παραλαμβάνονται στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου, με την παράδοση ταυτότητας.


Στο Μουσείο επιτρέπεται μόνο η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.


Ο Σύντομος Οδηγός είναι διαθέσιμος δανειστικά σε γραφή Braille (ελληνική και αγγλική) από το Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.


Τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις, να κάνουν παρατηρήσεις και να διατυπώσουν απόψεις για τα εκθέματα στους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές βρίσκονται από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. δίπλα στα εκθέματα και με τη βοήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) μπορούν να συνοδέψουν τους επισκέπτες στο προσωπικό τους ταξίδι στον αρχαίο και το σύγχρονο κόσμο δείχνοντας πλούσιο εποπτικό υλικό. Ένας Αρχαιολόγος-Φροντιστής βρίσκεται σε σταθερό σημείο στην αίθουσα των Αρχαϊκών Γλυπτών, όπου υπάρχει η σχετική σήμανση.

Δείτε τις Χρήσιμες Πληροφορίες για όλους τους επισκέπτες.