Τα παρακάτω ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια βοηθούν τα παιδιά και τους γονείς τους να κάνουν μία πολύ πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Ποικίλλουν ως προς το θέμα και το επίπεδο πληροφοριών ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθύνονται. Στόχος τους είναι να δουν τα παιδιά μερικά από τα αριστουργήματα του Μουσείου, να εξοικειωθούν με τους χώρους του, να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη μνήμη και τη φαντασία τους και φυσικά να ψυχαγωγηθούν. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν τα φυλλάδια εξερεύνησης από το Γραφείο Πληροφοριών τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τα φυλλάδια εξερεύνησης δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.                      

«Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης»

Με το φυλλάδιο «Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης» δίνεται η ευκαιρία στους πιο μικρούς φίλους του Μουσείου  από 5 έως 8 ετών, να έχουν μία από τις πρώτες μουσειακές εκπαιδευτικές τους εμπειρίες. Με τη βοήθεια της θεάς Ίριδας μετράνε από το 1 έως το 10 ανακαλύπτοντας κάποια από τα αριστουργήματα του Μουσείου που κάθε φορά ανταποκρίνονται στον αριθμό τον οποίον ψάχνουν.

                      Μετρώντας από το 1 έως το 6 (κάντε κλικ για να ανοίξετε το pdf)

                     

                      Μετρώντας από το 7 έως το 10 (κάντε κλικ για να ανοίξετε το pdf)

                     

«Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης»

Με το φυλλάδιο «Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί επισκέπτες από 8 έως 10 ετών αναζητούν συγκεκριμένα εκθέματα με απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου μέσα στο Μουσείο. Η θεά Ίριδα καλεί τα παιδί να βρουν μαζί τους θεούς και να τους προσκαλέσουν στη γιορτή της θεάς Αθηνάς που γίνεται στην αίθουσα του Παρθενώνα, στον 3ο όροφο του Μουσείου.

                        Ανακαλύπτοντας τους πρώτους 7 θεούς (κάντε κλικ για να ανοίξετε το pdf)

                        

                        Ανακαλύπτοντας τους υπόλοιπους 6 θεούς (κάντε κλικ για να ανοίξετε το pdf)

                        


Παλαιότερες εξερευνήσεις

2015:
- Μια εξερεύνηση στα Μυστήρια της Σαμοθράκης (1/9/2015 - 10/1/2016)
Με το φυλλάδιο «Μια εξερεύνηση στα μυστήρια της Σαμοθράκης», οι μικροί επισκέπτες από 8 ετών περιηγούνται με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στην περιοδική έκθεση "Σαμοθράκη -Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών". Με τη βοήθεια του καπετάνιου Αρισταγόρα, οι μικροί φίλοι μαθαίνουν για τα μυστήρια στο Ιερό των Μεγάλων Θεών και αναζητούν χαρακτηριστικά εκθέματα της έκθεσης.
Φυλλάδιο εξερεύνησης: μέρος 1ο / μέρος 2ο