Το Μουσείο Ακρόπολης προτείνει στους επισκέπτες αναμνηστικά είδη που μπορούν να προσφέρουν ως δώρα. Τα αντικείμενα των Πωλητηρίων είναι εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου με σκοπό να ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψης στο Μουσείο.

Παιδικά δώρα

Μπλουζάκι αλογάκι

Τιμή: 16,00€  /  Σχεδιασμός: Σταυρούλα Πούλου
Μεγέθη: 6-12 μηνών, 12-18 μηνών, 2 ετών, 4 ετών, 6 ετών, 8 ετών
Υλικό: 100% βαμβακερό ύφασμα

Σαλιάρα αλογάκι

Τιμή: 8,00€  /  Σχεδιασμός: Sponge Creative
Υλικό: 100% βαμβακερό ύφασμα

Λαβέτα αλογάκι

Τιμή: 8,00€  /  Σχεδιασμός: Sponge Creative
Υλικό: 100% βαμβακερό ύφασμα, Μέγεθος: 30χ30εκ.

Σειρά εμπνευσμένη από το χάλκινο ειδώλιο αλόγου. Το έκθεμα (προθήκη 20 αρ. 13) βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Μουσείου, στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης και χρονολογείται στον 8ο αι. π.Χ.


Λευκά είδη για το τραπέζι

Λινή πετσέτα φαγητού

Τιμή: 21,00€  /  Σχεδιασμός: 4DM
Σετ 2 τμχ μεγέθους 45χ45εκ.

Λινό σουπλά κεντητό

Τιμή: 21,00€  /  Σχεδιασμός: 4DM
Σετ 2 τμχ μεγέθους 30χ50εκ.

Σειρά εμπνευσμένη από το στεφάνι που φορά ο Νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πλούταρχος. Το πορτρέτο του (Ακρ. 1313) εκτίθεται στον πρώτο όροφο του Μουσείου, στην ενότητα «Από τον 5ο αι. π.Χ. έως το τέλος της αρχαιότητας» της Αίθουσας της Αρχαϊκής Ακρόπολης και χρονολογείται στις αρχές του 5ου αι. μ.Χ.Δώρα για επισκέψεις

Λαγός κουδουνίστρα

Τιμή: 21,00€  /  Σχεδιασμός: Antonis Palles
Ελεύθερη απόδοση πήλινης κουδουνίστρας σε μορφή λαγού. Το έκθεμα (Ιερό Νύμφης, προθήκη 6 αρ. 134) βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου, στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης και χρονολογείται στις αρχές του 6ου αι. π.Χ.

Μεταλλικό κοκοράκι

Τιμή: 7,00€  /  Σχεδιασμός: Isidoros Palles
Εμπνευσμένο από χάλκινο πετεινό, αφιέρωμα στο Ιερό της Ακρόπολης. Το έκθεμα (προθήκη 20 αρ. 17) βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Μουσείου, στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης και χρονολογείται στα τέλη του 6ου αι. π.Χ.

Πήλινο αλογάκι

Τιμή: 25,00€  /  Σχεδιασμός: Antonis Palles
Χρώματα: Μπλε, κόκκινο, κίτρινο
Εμπνευσμένο από χάλκινο ειδώλιο αλόγου, που διακοσμούσε τη λαβή αγγείου. Το έκθεμα (προθήκη 13 αρ. 3) βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Μουσείου, στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης και χρονολογείται ανάμεσα στο 750 - 700 π.Χ.Κεραμική φιάλη

Τιμή: 79,00€  /  Σχεδιασμός: ΕΑ/Εργαστήριο ΘΕΤΙΣ
Aναπαραγωγή σπονδικού αγγείου («ομφαλωτή φιάλη») με παράσταση ιππέων από το ιερό της Νύμφης. Αγγεία αυτού του σχήματος χρησιμοποιούνταν κυρίως για σπονδές (υγρές προσφορές) στους θεούς και σπανιότερα για πόση. Η φιάλη του Μουσείου Ακρόπολης είναι διακοσμημένη με την τεχνική Six, σύμφωνα με την οποία οι μορφές αποδίδονταν με επίθετο λευκό ή καστανό χρώμα πάνω στο μελανό βάθος του γανώματος του αγγείου. Το έκθεμα (προθήκη 6 αρ. 130) βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου και χρονολογείται στα τέλη του 6ου αι. π.Χ.

[Φωτογραφίες: Γιώργος Βιτσαρόπουλος © Μουσείο Ακρόπολης]