Η Αφροδίτη με τον Ίμερο και τον Έρωτα. Αποσπασματικός πήλινος, αναθηματικός πίνακας, 6ος π.Χ.

Αφροδίτη και Ακρόπολη

Σάββατο, 23 Μαΐου, 2015

Η ασυνήθιστη παρουσία της Αφροδίτης στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης θα ξεδιπλώσει την πολύπλευρη φύση της στον Ιερό Βράχο. Η Αφροδίτη των Κήπων, του Ουρανού, όλου του Δήμου, μαζί με τον Έρωτα και την Πειθώ, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια συζήτηση με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές για τη θέση της στην αρχαία λατρεία της Ακρόπολης και στα έργα τέχνης που την εκφράζουν, καθώς και τη σχέση της με άλλες «Αφροδίτες» της αρχαίας Αθήνας.

Η θεματική παρουσίαση «Αφροδίτη και Ακρόπολη» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook