από την απαγορευμένη πόλη αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong | ανανέωση εκθεμάτων

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, 2018 - Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, 2019

Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης θα έχουν την ευκαιρία να δουν με φρέσκια ματιά την περιοδική έκθεση «από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», καθώς 12 σημαντικά εκθέματα, λόγω της ευαισθησίας του υλικού που είναι κατασκευασμένα, θα αποσυρθούν και θα αντικατασταθούν με ισάριθμα έργα, αντίστοιχης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά έργα που θα ανανεωθούν είναι η προσωπογραφία του νεαρού αυτοκράτορα Qianlong με επίσημο ένδυμα. Στο νέο ζωγραφικό έργο απεικονίζεται ο ίδιος αλλά σε προχωρημένη ηλικία, με τη σοφία των χρόνων αποτυπωμένη στο σοβαρό πρόσωπο του. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουν νέα περίτεχνα κεντημένα κοστούμια ηθοποιών της αυτοκρατορική αυλής και ειλητάρια, καθώς και εικονογραφημένα θεατρικά βιβλία με νέες παραστάσεις.

Η έκθεση θα είναι κλειστή για το κοινό την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και θα ξανανοίξει τη επόμενη μέρα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.

Πληροφορίες έκθεσης

Διάρκεια: 14 Σεπτεμβρίου 2018 – 14 Φεβρουαρίου 2019
Εκθεσιακός χώρος: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, ισόγειο Μουσείου Ακρόπολης
Εισιτήρια: Η αγορά εισιτηρίων γίνεται απευθείας στο ταμείο του Μουσείου. Τιμή εισιτηρίου: 3€
Ώρες επίσκεψης: Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ημέρες & ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Η έκθεση συνοδεύεται από τρίγλωσσο - κινεζικά, ελληνικά, αγγλικά - κατάλογο, ο οποίος είναι διαθέσιμος στα Πωλητήρια του Μουσείου.

Θεματικές παρουσιάσεις

Κάθε εβδομάδα, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση με οδηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Διαβάστε περισσότερα.

facebook