από την απαγορευμένη πόλη αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong | θεματικές παρουσιάσεις

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, 2018 - Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, 2019

Με οδηγούς τους Αρχαιολόγους–Φροντιστές, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, με προορισμό το Μουσείο Ακρόπολης στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «από την απαγορευμένη πόλη. αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong». Ο εκθεσιακός χώρος σκηνοθετήθηκε με κατασκευές και χρώματα εμπνευσμένα από τα παλάτια της Απαγορευμένης Πόλης και υποδέχτηκε 154 έξοχα εκθέματα τα οποία φωτίζουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα και αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινεζικού πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ελληνικά: κάθε Παρασκευή στη 1 μ.μ., κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 11 π.μ. & στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: κάθε Παρασκευή στις 11 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 25 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση). Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).
Σημείο συνάντησης με τον Αρχαιολόγο-Φροντιστή: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου.

facebook