Ψηφιακή εφαρμογή των αρχικών χρωμάτων πάνω στην τρισδιάστατη εικόνα των αυθεντικών έργων «Χιώτισσα» (αριστερά) και «Πεπλοφόρος» (δεξιά).

Αρχαϊκά Χρώματα

Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2013 - Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015

Θεματική παρουσίαση με θέμα την εξελισσόμενη έρευνα του Μουσείου για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους. Οι επισκέπτες συζητούν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου για την πορεία της έρευνας, την τεχνική των χρωμάτων, την ανίχνευσή τους με νέες τεχνολογίες, την πειραματική χρήση τους σε μαρμάρινες επιφάνειες, την ψηφιακή αποκατάστασή τους, τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα. Η παρουσίαση καταλήγει στο «Εργαστήρι Τεχνών» για την αρχαία τρισδιάστατη τέχνη που έχει δημιουργηθεί στο δεύτερο όροφο του Μουσείου. Η παρουσίαση διευκολύνεται με τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών μέσων με πλούσιο οπτικό υλικό, με χρωματιστά εκμαγεία εκθεμάτων, με την εγκατάσταση μαρμάρινων επιφανειών με πειραματική χρήση αρχαίων χρωστικών και τεχνικής, με σταθερές οθόνες, με συλλογές χρωστικών.

Η θεματική παρουσίαση «Αρχαϊκά Χρώματα» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης και γίνεται στο πλαίσιο της ομώνυμης εκθεσιακής δράσης του Μουσείου.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: κάθε Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι
Αγγλικά: κάθε Παρασκευή, στις 11 π.μ.
Γαλλικά: κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, στις 11 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση.
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook