Ιωνικό κιονόκρανο των Προπυλαίων (Ακρ. 13304+).

Δαμάζοντας το λίθο: γλύπτες και χτίστες στο Μουσείο Ακρόπολης

Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2015

Πότε αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το λίθο για τα κτίσματα και την τέχνη τους οι Αθηναίοι; Σε τι είδη λίθων κατέφυγαν και πώς μπόρεσαν να δαμάσουν τη σκληρή του φύση; Ποιες δημιουργίες έφτασαν μέχρι τις μέρες μας; Οι επισκέπτες παρατηρούν λίθινα αντικείμενα της συλλογής και ανιχνεύουν μέσα από τις λεπτομέρειές τους τα εργαλεία λιθοξοϊκής, τους ειδικούς στη χρήση τους και τις τεχνικές τους. Τη συζήτηση διευκολύνει το «Εργαστήρι Τεχνών» και οθόνες για τη ζωφόρο του Παρθενώνα.

Η θεματική παρουσίαση «Δαμάζοντας το λίθο: γλύπτες και χτίστες στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook