Δεύτερα Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολης

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2011

Την ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, θα δοθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα παρουσιάσει έργα Strauss Jr., Vivaldi, Piazzolla, Delibes και Tchaikovsky. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Μουσείου και η είσοδος για τη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ το πλήρες Δελτίο Τύπου και το αναλυτικό πρόγραμμα της συναυλίας.

Την ίδια ημέρα, στη φιλόξενη Αίθουσα του Παρθενώνα, το Μουσείο Ακρόπολης θα δώσει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν μερικά αυθεντικά κομμάτια από τα ακρωτήρια που διακοσμούσαν την κορυφή των δύο αετωμάτων του κτηρίου. Ως σήμερα όλοι εκπλήσσονταν από το μέγεθος του ακρωτηρίου που εκτίθεται σε αποκατάσταση (ύψος 3.20μ.). Τώρα θα μπορούν να βλέπουν τις γοητευτικές λεπτομέρειες αυτού του μοναδικού κοσμήματος και να αντιλαμβάνονται πώς ο σπουδαίος καλλιτέχνης μετέφερε και μεταμόρφωσε στην τέχνη του μαρμάρου την έμπνευσή του από τη φύση.
Οι Αρχαιολόγοι - Φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες το ανθέμιο (ακρωτήριο της στέγης του Παρθενώνα) τις παρακάτω ώρες:

Ώρες παρουσίασης στα ελληνικά:
11 π.μ., 1 μ.μ., 5 μ.μ.

Ώρες παρουσίασης στα αγγλικά:
10 π.μ., 12 μεσημ., 2 μ.μ., 3 μ.μ., 4 μ.μ., 6 μ.μ.

Σημείο συνάντησης: Αίθουσα Παρθενώνα, δυτικό αέτωμα

facebook