Αρχαιολόγοι-Φροντιστές στις αίθουσες του Μουσείου

Στο Μουσείο Ακρόπολης οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία. Έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα της επιλογής τους που αφορούν στην έκθεση, το ίδιο το Μουσείο και τη ζωή των αρχαίων σε σχέση με τη σύγχρονη κοινωνία. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές βρίσκονται δίπλα στα εκθέματα και με τη βοήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) μπορούν να συνοδέψουν τους επισκέπτες στο προσωπικό τους ταξίδι στον αρχαίο και το σύγχρονο κόσμο δείχνοντας πλούσιο εποπτικό υλικό. Ένας Αρχαιολόγος-Φροντιστής βρίσκεται σε σταθερό σημείο στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, όπου υπάρχει η σχετική σήμανση, κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10 π.μ. - 2 μ.μ. και κάθε Σάββατο 11 π.μ. - 2 μ.μ.

Θεματικές παρουσιάσεις

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές τις ποικίλες πτυχές των αντικειμένων της συλλογής μέσα από θεματικές παρουσιάσεις-συζητήσεις. Μπορούν να συζητήσουν για θέματα που αφορούν σε ενδιαφέρουσες, συχνά άγνωστες, «στιγμές» της ζωής των αρχαίων. Με τη συμμετοχή, τα σχόλια και τις ερωτήσεις τους διαμορφώνουν κάθε φορά τη συζήτηση δίνοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κάθε παρουσίαση. Οι παρουσιάσεις-συζητήσεις προσφέρονται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, έχουν τακτικό και έκτακτο χαρακτήρα και εκμεταλλεύονται τον διαφορετικό φωτισμό των εκθεμάτων τις διαφορετικές ώρες της μέρας. Διαβάστε περισσότερα για τις Θεματικές Παρουσιάσεις.

Αναγνωστήριο

Με θέα τις Καρυάτιδες και το αέτωμα του Εκατόμπεδου, το αναγνωστήριο στο δεύτερο όροφο του Μουσείου αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο μάθησης. Οι επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιήσουν το χώρο και να ξεφυλλίσουν βιβλία για όλες τις ηλικίες σχετικά με την Ακρόπολη, την αρχαία Ελλάδα και το Μουσείο. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το δικό τους υπολογιστή και το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο.

Αρχαιολόγοι-Φροντιστές στο αναγνωστήριο του Μουσείου

Στο Μουσείο Ακρόπολης οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία. Έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το Μουσείο με το βιβλίο και τους αρχαιολόγους. Μπορούν να ξεφυλλίσουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές βιβλία για την αρχαία Ελλάδα για όλες τις ηλικίες και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα της επιλογής τους που αφορούν στην έκθεση και τη ζωή των αρχαίων στο αναγνωστήριο του Μουσείου Ακρόπολης, κάθε Σάββατο, από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. Με τη βοήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές μπορούν να συνοδεύσουν τους επισκέπτες στο προσωπικό τους ταξίδι στον αρχαίο και το σύγχρονο κόσμο δείχνοντας πλούσιο εποπτικό υλικό και προσφέροντας βιβλιογραφική υποστήριξη.

Εργαστήρι Τεχνών

Στο χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών στο δεύτερο όροφο του Μουσείου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες γνώσεις για θέματα που σχετίζονται με την αρχαία τεχνολογία, τη δημιουργία έργων τέχνης, την παραγωγή πιστών αντιγράφων, αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εφαρμογές για την κατανόηση των εκθεμάτων του Μουσείου. Με μέσα και υλικό που διαρκώς εμπλουτίζονται, όπως βίντεο, πρωτότυπα έργα, συλλογή χρωστικών, μοντέλα, προσομοιώσεις μέσων αρχαίας τεχνολογίας και εργαλεία, φωτίζονται πτυχές των αντικειμένων της συλλογής, ο τρόπος δημιουργίας τους, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την ευφάνταστη μακέτα της Ακρόπολης φτιαγμένη με LEGO®.

Τρισδιάστατες προβολές

Οι τρισδιάστατες προβολές πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας στο ισόγειο του Μουσείου. Διαβάστε περισσότερα για τις Τρισδιάστατες Προβολές.