Κεραυνός στο χέρι του Δία. Λεπτομέρεια από μελανόμορφη λουτροφόρο - υδρία του 550 π.Χ. με ζεύγη θεών από το ιερό της Νύμφης.

Δίας και Ακρόπολη

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2015

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του πρώτου μεταξύ των θεών, του Δία, στον ιερό χώρο όπου πρωτοστατεί η αγαπημένη του κόρη, η Αθηνά; Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων - Φροντιστών την παρουσία αυτού του θεού στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης, το ιερό του και τη λατρεία του στο βράχο της Ακρόπολης. Παράλληλα, θα συζητήσουν την ιδιαιτερότητα της λατρείας του σε σχέση με άλλες αρχαίες λατρείες του στην Αθήνα και στον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο.

Η θεματική παρουσίαση «Δίας και Ακρόπολη» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 20 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook