Γούρι Μουσείου Ακρόπολης

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης εύχεται «Αγαθή Τύχη» για το 2018

Εμπνευσμένο από το στεφάνι μυρτιάς που εικονίζεται σε μαρμάρινη πλάκα και εκτίθεται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης (μέσα του 1ου αι. μ.Χ.). Πάνω αριστερά στην πλάκα διαβάζεται η ευχή «Αγαθή Τύχη». 

Κεραμικά γούρια 2018

Διακοσμητικά κεραμικά αντικείμενα για καλή τύχη και ευημερία

Κεραμικά αντικείμενα εμπνευσμένα από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.) και διακοσμητικές μπάλες με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένες από πήλινα αγγεία (9ος – 8ος αι. π.Χ.).

Δώρα για το σπίτι

Μοναδικά αντικείμενα εμπνευσμένα από σπουδαία εκθέματα του Μουσείου

Η μεγάλη κουκουβάγια της Ακρόπολης σε πιστό αντίγραφο παραγωγής του Μουσείου, οι Κόρες και μια Καρυάτιδα σε διακοσμητικές πλακέτες και επάργυροι δίσκοι με το ανθέμιο της στέγης του Παρθενώνα και τον Έρωτα.

Δώρα για τη γυναίκα

Κοσμήματα και μαντήλια με λεπτομέρειες επιγραφών που εκτίθενται στο Μουσείο

Σειρά δώρων για τη γυναίκα εμπνευσμένα από ψήφισμα για την ίδρυση του ναού και του βωμού της Αθηνάς Νίκης (427-424 π.Χ.) και από ψήφισμα με το οποίο η πόλη της Αθήνας τιμά τη σύμμαχό της Σάμο (405/4 π.Χ.).

Δώρα για τον άνδρα

Δώρα εμπνευσμένα από αργυρό αττικό τετράδραχμο του 400 π.Χ.

Σειρά δώρων για τον άνδρα εμπνευσμένα από την «Αρχαία Γλαύκα» ή την «Αθηνά» όπως απεικονίζονται στις δύο όψεις αργυρού αττικού τετράδραχμου (γύρω στα 400 π.Χ.) που ανακαλύφθηκε στην ανασκαφή του Μουσείου.

Παιδικά & βρεφικά δώρα

Δώρα εμπνευσμένα από χάλκινα ειδώλια αλόγου & λούτρινο αρκουδάκι

Βρεφικό κορμάκι, παιδικά γουράκια και κεραμικά αλογάκια εμπνευσμένα από χάλκινα ειδώλια αλόγου του 8ου αι. π.Χ. και ένα λούτρινο αρκουδάκι με μπλουζάκι «Μουσείο Ακρόπολης».