Χρήσιμες πληροφορίες για την επίσκεψη του Μουσείου από ΑμεΑ


Τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας ή ιατρικής γνωμάτευσης δημόσιου φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό αυτής.


Τα άτομα με αναπηρίες έχουν άνετη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Η κεντρική είσοδος του Μουσείου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), όπως και η πλαϊνή (Μακρυγιάννη 2-4) διαθέτουν ειδικές ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια και καροτσάκια. Στο Μουσείο διατίθεται ανελκυστήρας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και WC για άτομα με αναπηρίες. Στο πλαίσιο των μέτρων υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών, αναστέλλεται η παροχή υπηρεσιών δανεισμού αναπηρικών αμαξιδίων.


Στο Μουσείο επιτρέπεται μόνο η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.


Ο Σύντομος Οδηγός είναι διαθέσιμος δανειστικά σε γραφή Braille (ελληνική και αγγλική) από το Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.


Τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις, να κάνουν παρατηρήσεις και να διατυπώσουν απόψεις για τα εκθέματα στους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές βρίσκονται δίπλα στα εκθέματα και με τη βοήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) μπορούν να συνοδέψουν τους επισκέπτες στο προσωπικό τους ταξίδι στον αρχαίο και το σύγχρονο κόσμο δείχνοντας πλούσιο εποπτικό υλικό. Ένας Αρχαιολόγος-Φροντιστής βρίσκεται σε σταθερό σημείο στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, όπου υπάρχει η σχετική σήμανση, κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10 π.μ. - 2 μ.μ. και κάθε Σάββατο 11 π.μ. - 2 μ.μ. Σε αυτό το σημείο προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν και να αγγίζουν υλικά, εργαλεία, πειραματισμούς και μιμήσεις αρχαίων έργων που σχετίζονται με τη συλλογή του Μουσείου και την αρχαιότητα.

Δείτε τις Χρήσιμες Πληροφορίες για όλους τους επισκέπτες.