Χρήσιμες πληροφορίες για την επίσκεψη του Μουσείου από ερευνητές και φοιτητές


Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισότιμων Σχολών των Κρατών-Μελών της ΕΕ, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου με την επίδειξη της ανανεωμένης φοιτητικής τους ταυτότητας, του φοιτητικού πάσο, ή της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card). Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες που δικαιούνται μειωμένη ή ελεύθερη είσοδο θα βρείτε εδώ.


Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του Μουσείου σε όλους τους χώρους.


Το Μουσείο διαθέτει αναγνωστήριο στον δεύτερο όροφο με θέα τις Καρυάτιδες και το Αέτωμα του Εκατόμπεδου, όπου μπορείτε να καθίσετε σε αναπαυτικά καθίσματα και να ξεφυλλίσετε βιβλία για την Ακρόπολη. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το δικό σας υπολογιστή και το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο.


Στο χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών στο δεύτερο όροφο του Μουσείου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες γνώσεις για θέματα που σχετίζονται με την αρχαία τεχνολογία, τη δημιουργία έργων τέχνης, την παραγωγή πιστών αντιγράφων, αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εφαρμογές για την κατανόηση των εκθεμάτων του Μουσείου. Με μέσα και υλικό που διαρκώς εμπλουτίζονται, όπως βίντεο, πρωτότυπα έργα, συλλογή χρωστικών, μοντέλα, προσομοιώσεις μέσων αρχαίας τεχνολογίας και εργαλεία, φωτίζονται πτυχές των αντικειμένων της συλλογής, ο τρόπος δημιουργίας τους, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την ευφάνταστη μακέτα "Lego Acropolis".


Οι ερευνητές και οι φοιτητές μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις, να κάνουν παρατηρήσεις και να διατυπώσουν απόψεις για τα εκθέματα στους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές βρίσκονται δίπλα στα εκθέματα και με τη βοήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) μπορούν να συνοδέψουν τους επισκέπτες στο προσωπικό τους ταξίδι στον αρχαίο και το σύγχρονο κόσμο δείχνοντας πλούσιο εποπτικό υλικό. Ένας Αρχαιολόγος-Φροντιστής βρίσκεται σε σταθερό σημείο στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, όπου υπάρχει η σχετική σήμανση, κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10 π.μ. - 2 μ.μ. και κάθε Σάββατο 11 π.μ. - 2 μ.μ. Σε αυτό το σημείο προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν και να αγγίζουν υλικά, εργαλεία, πειραματισμούς και μιμήσεις αρχαίων έργων που σχετίζονται με τη συλλογή του Μουσείου και την αρχαιότητα. Επιπλέον, κάθε Σάββατο από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. στο αναγνωστήριο του δευτέρου ορόφου, οι ερευνητές και οι φοιτητές μπορούν να ξεφυλλίσουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές βιβλία για την αρχαία Ελλάδα και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα της επιλογής τους που αφορούν στην έκθεση και τη ζωή των αρχαίων. Τέλος, οι ερευνητές και οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν στις θεματικές παρουσιάσεις των Αρχαιολόγων – Φροντιστών. Δείτε το πρόγραμμα.


Η ερασιτεχνική φωτογράφιση και κινηματογράφηση επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου, εκτός από την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας και πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού (φορητά φώτα και τρίποδο) στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Η δημοσίευση του υλικού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα δεν επιτρέπεται. Φωτογραφίες για προσωπική χρήση θα βρείτε εδώ.


Η επαγγελματική φωτογράφιση / κινηματογράφηση για επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννόησης και γραπτής άδειας από το Μουσείο. Περισσότερα…


Η μελέτη αρχαιολογικού υλικού στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού. Η μελέτη στις αρχαιολογικές αποθήκες του Μουσείου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, επίσης κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού. Το Μουσείο διαθέτει επίσης στο αρχείο του έγχρωμο φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, το οποίο παραχωρεί για επιστημονική, εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρήση κατόπιν συνεννόησης και γραπτής άδειας από το Μουσείο. Περισσότερα…

Σχετικά αρχεία: Ενημερωτικό Δελτίο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού / Ενημερωτικό Δελτίο Κατασκευής

Δείτε τις Χρήσιμες Πληροφορίες για όλους τους επισκέπτες.