Χρήσιμες πληροφορίες για την επίσκεψη του Μουσείου από ερευνητές και φοιτητές


Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισότιμων Σχολών των Κρατών-Μελών της ΕΕ, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου με την επίδειξη της ανανεωμένης φοιτητικής τους ταυτότητας, του φοιτητικού πάσο, ή της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card). Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες που δικαιούνται μειωμένη ή ελεύθερη είσοδο θα βρείτε εδώ.


Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του Μουσείου σε όλους τους χώρους.


Στο πλαίσιο των μέτρων υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών, αναστέλλεται η λειτουργία του αναγνωστηρίου.


Oι ερευνητές και οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν στις θεματικές παρουσιάσεις των Αρχαιολόγων – Φροντιστών. Δείτε το πρόγραμμα.


Η ερασιτεχνική φωτογράφιση και κινηματογράφηση επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου, εκτός από την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας και πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού (φορητά φώτα και τρίποδο) στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Η δημοσίευση του υλικού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα δεν επιτρέπεται. Φωτογραφίες για προσωπική χρήση θα βρείτε εδώ.


Η επαγγελματική φωτογράφιση / κινηματογράφηση για επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννόησης και γραπτής άδειας από το Μουσείο. Περισσότερα…


Η μελέτη αρχαιολογικού υλικού στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού. Η μελέτη στις αρχαιολογικές αποθήκες του Μουσείου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, επίσης κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού. Το Μουσείο διαθέτει επίσης στο αρχείο του έγχρωμο φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, το οποίο παραχωρεί για επιστημονική, εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρήση κατόπιν συνεννόησης και γραπτής άδειας από το Μουσείο. Περισσότερα…

Σχετικά αρχεία: Ενημερωτικό Δελτίο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού / Ενημερωτικό Δελτίο Κατασκευής

Δείτε τις Χρήσιμες Πληροφορίες για όλους τους επισκέπτες.