Οι πέντε από τις έξι Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ερέχθειο: η ταυτότητα της Αθήνας

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2014

Αρχαίες μυθικές προσωπικότητες άφησαν το αποτύπωμά τους στην περιοχή της αρχαιότερης λατρείας στην Ακρόπολη, αυτή της Αθηνάς Πολιάδος. Το Ερέχθειο, ένα συγκλονιστικό κτίσμα, είναι ο τελευταίος ναός που φιλοξένησε αυτή τη σημαντική λατρεία. Οι επισκέπτες εξερευνούν μαζί με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές το μοναδικό χαρακτήρα αυτού του ναού στα αρχιτεκτονικά, διακοσμητικά, αλλά και λατρευτικά του στοιχεία, και συζητούν για τη μεταγενέστερη ιστορία του. Τη συζήτηση θα διευκολύνουν μακέτες και εποπτικό υλικό σε ηλεκτρονικά φορητά μέσα.

Η θεματική παρουσίαση «Ερέχθειο: η ταυτότητα της Αθήνας» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook