Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου

Κυριακή, 25 Μαρτίου, 2012

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Στις 12 το μεσημέρι, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με θέμα Μεγάλη Μέρα, Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες, στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων. 

Το απόγευμα, στις 5 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου, με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.

Την ίδια ημέρα, οι Αρχαιολόγοι – Φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στους επισκέπτες, στην Αίθουσα του Παρθενώνα, την εκπληκτική βόρεια μετόπη αρ. 32, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μ.Χ. επειδή θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η μετόπη αυτή μαζί με τις τρεις προηγούμενες απεικονίζουν τους θεούς πάνω στον Όλυμπο που αποφασίζουν για το τέλος του Τρωϊκού πολέμου και για τη νίκη των Ελλήνων. Η μετόπη του Ευαγγελισμού και η μετόπη της Κενταυρομαχίας (νότια μετόπη 1) κατέβηκαν πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκαν στο Μουσείο Ακρόπολης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

facebook