Τα παρακάτω ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια βοηθούν τα παιδιά και τους γονείς τους να κάνουν μία πολύ πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Ποικίλλουν ως προς το θέμα και το επίπεδο πληροφοριών ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθύνονται. Στόχος τους είναι να δουν τα παιδιά μερικά από τα αριστουργήματα του Μουσείου, να εξοικειωθούν με τους χώρους του, να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη μνήμη και τη φαντασία τους και φυσικά να ψυχαγωγηθούν. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν τα φυλλάδια εξερεύνησης από το Γραφείο Πληροφοριών τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τα φυλλάδια εξερεύνησης δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.                      

10 χρόνια - Μια ξεχωριστή μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης

To Μουσείο γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του και προσκαλεί τις οικογένειες να ανακαλύψουν 10 μοναδικά εκθέματα μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Τα παιδιά από 8 ετών και άνω, ολοκληρώνουν την επίσκεψή τους στέλνοντας κάρτες στο Μουσείο με ευχές που έγραψαν ή ζωγράφισαν.


ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης.

Με τη βοήθεια του Σίμου, ενός μαρμαροτεχνίτη της Ακρόπολης, οι μικροί φίλοι του Μουσείου από 8 ετών και άνω, περιηγούνται στην έκθεση, γνωρίζουν τις πιο σημαντικές εργασίες των μαρμαροτεχνιτών αλλά και τις ευχάριστες και δύσκολες στιγμές της καθημερινότητάς τους στο εργοτάξιο.


Στα ίχνη των ζώων στο Μουσείο Ακρόπολης

Με το φυλλάδιο «Στα ίχνη των ζώων στο Μουσείο Ακρόπολης» δίνεται η ευκαιρία στους πιο μικρούς επισκέπτες του Μουσείου από 3 έως 5 ετών, να έχουν μία από τις πρώτες μουσειακές εκπαιδευτικές τους εμπειρίες. Η θεά Ίριδα βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν κάποια πολύ γνωστά και αγαπημένα ζώα μέσα στο Μουσείο. Η αναζήτηση γίνεται πιο διασκεδαστική, καθώς τα παιδιά φορούν τις μάσκες των δύο ζώων που βρίσκουν στο φυλλάδιο και εξερευνούν το Μουσείο μέσα από τα μάτια τους!

                    Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης

Με το φυλλάδιο «Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί φίλοι από 5 έως 8 ετών, περιηγούνται στο Μουσείο και με τη βοήθεια της θεάς Ίριδας μετρούν από το 1 έως το 10 ανακαλύπτοντας κάποια από τα αριστουργήματα που κάθε φορά ανταποκρίνονται στον αριθμό τον οποίον ψάχνουν.

                      

Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης

Με το φυλλάδιο «Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί επισκέπτες από 8 έως 10 ετών αναζητούν συγκεκριμένα εκθέματα με απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου μέσα στο Μουσείο. Η θεά Ίριδα καλεί τα παιδί να βρουν μαζί τους θεούς και να τους προσκαλέσουν στη γιορτή της θεάς Αθηνάς που γίνεται στην αίθουσα του Παρθενώνα, στον 3ο όροφο του Μουσείου.

                        

Παλαιότερες εξερευνήσεις

Μια εξερεύνηση στα Μυστήρια της Σαμοθράκης (1/9/2015 - 10/1/2016)

Με το φυλλάδιο «Μια εξερεύνηση στα μυστήρια της Σαμοθράκης», οι μικροί επισκέπτες από 8 ετών περιηγούνται με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στην περιοδική έκθεση "Σαμοθράκη -Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών". Με τη βοήθεια του καπετάνιου Αρισταγόρα, οι μικροί φίλοι μαθαίνουν για τα μυστήρια στο Ιερό των Μεγάλων Θεών και αναζητούν χαρακτηριστικά εκθέματα της έκθεσης. Φυλλάδιο εξερεύνησης: μέρος 1ο / μέρος 2ο