Στήλη με ψηφίσματα δύο διαφορετικών ετών με τα οποία οι Αθηναίοι τιμούν και χορηγούν προνόμια στη σύμμαχό τους Σάμο, αναγνωρίζοντας την πίστη και αφοσίωσή που επέδειξε στο τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, όταν άλλοι σύμμαχοι είχαν αποσκιρτήσει. Στο ανάγλυφο οι προστάτιδες θεές των δύο πόλεων Αθηνά και Ήρα ανταλλάσσουν χειραψία σε ένδειξη συμφωνίας. 405/4, 403/2 π.Χ. (Ακρ. 1333).

Εξωτερική πολιτική και ιερό

Σάββατο, 18 Απριλίου, 2015

Πώς ανιχνεύονται και πώς ερμηνεύονται οι σχέσεις της αρχαίας Αθήνας με άλλες περιοχές της Ελλάδας και με άλλες περιοχές του αρχαίου κόσμου. Ποιες περιστάσεις τις γέννησαν και ποιοι τις ορίζουν; Πώς και γιατί αντανακλάται η εξωτερική πολιτική σε ένα ιερό; Την παρουσίαση διευκολύνουν μεγεθυντικοί φακοί και γραπτές πηγές σε φορητά ηλεκτρονικά μέσα.

Η θεματική παρουσίαση «Εξωτερική πολιτική και ιερό» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook