Σ’ ένα μεγάλο λάκκο κοντά στο Ερέχθειο βρέθηκαν το 1886 πολλά αρχαϊκά αγάλματα και νομίσματα, συσσωρευμένα στο ίδιο σημείο. Είχαν τοποθετηθεί εκεί όταν μερικά χρόνια μετά την πυρπόληση της Ακρόπολης το 480 π.Χ. από τους Πέρσες, οι Αθηναίοι αποφάσισαν να θάψουν τα σπασμένα και καμμένα αναθήματα που τα είχαν αφήσει άθικτα μετά την καταστροφή ανάμεσα στους γκρεμισμένους ναούς, ως τραγική ανάμνηση της βαρβαρότητας των εχθρών.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου - Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2016

Στο πλαίσιο των δράσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, το Μουσείο Ακρόπολης θα παρουσιάσει σειρά γλυπτών που μαρτυρούν με ίχνη βίαιης θραύσης και θερμικής αλλοίωσης την τρομακτική καταστροφή της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π.Χ.

Οι παρουσιάσεις για την Περσική καταστροφή θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ανά μία ώρα, σε ομάδες 30 ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις, η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.

Επιπρόσθετα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η γενική είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους της μόνιμης συλλογής αλλά και στην περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

facebook