Το Μουσείο Ακρόπολης διαθέτει εστιατόριο στον δεύτερο όροφο με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, αμφιθέατρο και καφέ στο ισόγειο για χρήση από τρίτους με την προϋπόθεση ότι οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των στόχων του Μουσείου. Πιο συγκεκριμένα το Μουσείο Ακρόπολης φιλοξενεί Ημερίδες, Εταιρικές Παρουσιάσεις, Συνεντεύξεις Τύπου, Γενικές Συνελεύσεις, Σεμινάρια, Δείπνα, Γεύματα, Παρουσιάσεις Βιβλίων. Κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη επίσκεψη των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου.

Εστιατόριο
Το εστιατόριο του Μουσείου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 300 καθήμενα άτομα στον εσωτερικό χώρο. Για εκδηλώσεις κατά τις οποίες οι καλεσμένοι είναι όρθιοι, ο αριθμός αυξάνεται στα 400 άτομα για τον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του εστιατορίου.

    

Αμφιθέατρο
Το αμφιθέατρο είναι χωρητικότητας 204 ατόμων και βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου. Παρέχεται τεχνική υποδομή για οπτικοακουστικές παρουσιάσεις, καθώς και ταυτόχρονη μετάφραση. Πιο συγκεκριμένα το αμφιθέατρο διαθέτει βιντεοπροβολέα με laptop dvd και cd player, αναλόγιο, προεδρείο με 5 μικρόφωνα καθώς και 2 ασύρματα μικρόφωνα. Διαθέτει επίσης μεταφραστικό σύστημα Bosch με 180 headset και 3 καμπίνες μετάφρασης. Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί χώρος που διατίθεται για τα coffee breaks –διαλείμματα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Ιδιωτικές ξεναγήσεις
Ιδιωτικές ξεναγήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας λειτουργίας του Μουσείου δίνοντας την δυνατότητα ιδιωτικής περιήγησης στους εκθεσιακούς χώρους. Όσοι ενδιαφέρονται να οργανώσουν τις εκδηλώσεις τους στο χώρο του Μουσείου πρέπει να φροντίσουν ξεχωριστά και με δική τους οικονομική επιβάρυνση την ξενάγηση των καλεσμένων τους.

Επικοινωνία
Για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης στο Μουσείο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Αίτησης Φιλοξενίας Εκδηλώσεων και η αποστολή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση eventsattheacropolismuseum [dot] gr. Κατόπιν η αίτηση εξετάζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διαθεσιμότητα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα φιλοξενίας εκδηλώσεων.

Υπεύθυνη φιλοξενίας εκδηλώσεων: Σοφία Σταυροπούλου
τηλ.: 210 9000 961, email: eventsattheacropolismuseum [dot] gr