Βόρεια ζωφόρος, λίθος VI. Υδριαφόροι, νέοι με αγγεία γεμάτα νερό για το ράντισμα του βωμού και των ζώων πριν τη θυσία. Ο τελευταίος ετοιμάζεται να σηκώσει την υδρία που έχει ακουμπήσει προσωρινά στο έδαφος.

Γιορτές της αρχαίας Αττικής

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου - Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2013

Πλήθος μικρών και μεγάλων γιορτών αναστάτωναν την καθημερινότητα των Αθηναίων. Οι γιορτές αυτές, αφορμές συχνά για προσευχές, πομπές, προσφορές, χορούς, διαγωνισμούς και φαγοπότι, έφερναν κοντά τους συμμετέχοντες, αποτελούσαν ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ζωή τους και τελικά διαμόρφωναν την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε περιοχής. Με βάση τα εκθέματα του Μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να συζητήσουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές για τη μορφή σημαντικών γιορτών και τη σχέση τους με τις εποχές του χρόνου και με ιδιαίτερες στιγμές της ανθρώπινης ζωής.

Η θεματική παρουσίαση «Γιορτές της αρχαίας Αττικής» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης και γίνεται στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου εορταστικού προγράμματος του Μουσείου (21 Δεκεμβρίου 2013 - 29 Δεκεμβρίου 2013).

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ημέρες παρουσίασης: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
Ώρες παρουσίασης: 12:30 μ.μ. & 6 μ.μ.
Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook