Η «Κόρη με τα αμυγδαλωτά μάτια». Λεπτοκαμωμένη και εκφραστική, με χαρακτηριστικά τονισμένα με χρώμα, είναι από τις ωραιότερες Κόρες της Ακρόπολης. Γύρω στο 500 π.Χ. (Ακρ. 674).

Γυναίκες στο Μουσείο Ακρόπολης

Σάββατο, 7 Μαρτίου, 2015

Ένας περίπατος ανάμεσα στις ελκυστικές και ιδιαίτερες γυναικείες παρουσίες του Μουσείου Ακρόπολης. Οι επισκέπτες συζητούν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές για τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Αθήνα, τη σχέση της με τη λατρεία, τις διαφορετικές απεικονίσεις της στην τέχνη της περιοχής, τη σημασία των θεαινών και των ηρωίδων της Ακρόπολης για τους Αθηναίους.

Η θεματική παρουσίαση «Γυναίκες στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook