Οικοδομική επιγραφή Ερεχθείου. 408/7 π.Χ. (ΕΜ 6667).

Χτίζοντας την Ακρόπολη: οι οικοδομικές επιγραφές

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2015

Ανάμεσα στις πηγές για τον αρχαίο κόσμο που έχουμε την τύχη να γνωρίζουμε ιδιαίτερη θέση έχουν οι οικοδομικές επιγραφές. Η έρευνα για την περιοχή της Ακρόπολης αποκάλυψε αρκετά τέτοια κείμενα που μιλούν για λεπτομέρειες της κατασκευής ή της επισκευής κτιρίων αλλά και αγαλμάτων της Ακρόπολης. Οι επισκέπτες διαβάζουν τις αρχαίες αυτές μαρμάρινες μαρτυρίες διαχείρισης δημόσιου χρήματος στο Μουσείο. Συζητούν για τις ανάγκες που δημιούργησαν τη συγγραφή τους στο λίθο και τη δημόσια έκθεση  τους, αλλά και για τους δρόμους που ανοίγουν στη γνώση μας για ποικίλες πτυχές της αρχαίας ζωής. Την παρουσίαση διευκολύνουν μεγεθυντικοί φακοί, γραπτές και εικονογραφικές πηγές σε φορητά ηλεκτρονικά μέσα.

Η θεματική παρουσίαση «Χτίζοντας την Ακρόπολη: οι οικοδομικές επιγραφές» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook