Η «Κόρη με το ρόδι». 580 - 570 π.Χ. (Ακρ. 593).

Η αρχαία διατροφή στο Μουσείο Ακρόπολης

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2015

Τι έτρωγαν και τι έπιναν οι αρχαίοι Αθηναίοι; Ποια ήταν τα τοπικά τους προϊόντα και τι έφερναν με εισαγωγές στις αγορές τους; Πώς και πού παρασκεύαζαν την τροφή τους; Ποια ήταν η σχέση της τροφής με τη λατρεία στην αρχαία Αθήνα; Οι επισκέπτες εξερευνούν όλα τα παραπάνω καθώς και το σημερινό τρόπο έρευνας της αρχαίας διατροφής μέσα στις αίθουσες του Μουσείου μπροστά από εκθέματα που την αντανακλούν.

Η θεματική παρουσίαση «Η αρχαία διατροφή στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook