Άνθος, λεπτομέρεια από πήλινο αναθηματικό πίνακα του 550 π.Χ. με τις κόρες του Κέκροπα.

Η φύση στο Μουσείο Ακρόπολης: Φυτά

Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2015

Κρυμμένα συνήθως στις λεπτομέρειες κτιρίων, σκευών και μαρμάρινων υφασμάτων τα φυτά του Μουσείου εκπλήσσουν όποιον τα ανακαλύπτει με την κομψότητά τους, αλλά και τη συχνή τους παρουσία. Οι επισκέπτες εξερευνούν την αρχαία χλωρίδα και τις χρήσεις της στην αρχαιότητα όπως αποτυπώνεται στα εκθέματα του Μουσείου και στις γωνιές του σύγχρονου κήπου του. Συζητούν για την παρουσία της στην αρχαία Αθήνα, το ρόλο που έπαιζε στη ζωή των Αθηναίων και τους λόγους της παρουσίας της στην τέχνη.

Η θεματική παρουσίαση «Η φύση στο Μουσείο Ακρόπολης: Φυτά» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook