Πήλινο ζωγραφιστό πλακίδιο από το Ιερό της Νύμφης. Εικονίζει ελαφίνα με τα μικρά της. 6ος αι. π.Χ. Προθήκη 6, αρ. 177, (ΝΑ 1957 Ακ 3).

Η φύση στο Μουσείο Ακρόπολης: Ζώα

Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2015

Στο Μουσείο Ακρόπολης κατοικούν ορισμένες από τις πιο όμορφες αρχαίες απεικονίσεις ζώων. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές την ποικιλία της πανίδας σε διάφορα σημεία του Μουσείου και συζητούν για τη χρήση κάθε ζώου, τη σχέση του με τους ανθρώπους στην αρχαιότητα, αλλά και τη δημιουργία, τη μορφή και τη σημασία φανταστικών ζωϊκών πλασμάτων στην αρχαία τέχνη.

Η θεματική παρουσίαση «Η φύση στο Μουσείο Ακρόπολης: Ζώα» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook