Βόρεια μετόπη 32. Η μοναδική της βόρειας πλευράς που δεν απολαξεύτηκε, ίσως επειδή στις μορφές της Ήβης και της καθιστής Ήρας οι χριστιανοί αναγνώρισαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η μετόπη απομακρύνθηκε από τον Παρθενώνα το 2012, για να συντηρηθεί και να εκτεθεί στο Μουσείο.

Η Μετόπη του Ευαγγελισμού

Κυριακή, 25 Μαρτίου, 2012

Οι Αρχαιολόγοι – Φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στους επισκέπτες, στην Αίθουσα του Παρθενώνα, την εκπληκτική βόρεια μετόπη αρ. 32, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μ.Χ. επειδή θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η μετόπη αυτή μαζί με τις τρεις προηγούμενες απεικονίζουν τους θεούς πάνω στον Όλυμπο που αποφασίζουν για το τέλος του Τρωϊκού πολέμου και για τη νίκη των Ελλήνων. Η μετόπη του Ευαγγελισμού και η μετόπη της Κενταυρομαχίας (νότια μετόπη 1) κατέβηκαν πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκαν στο Μουσείο Ακρόπολης. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό έντυπο.

Η θεματική παρουσίαση «Η Μετόπη του Ευαγγελισμού» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης και πραγματοποείται στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι θεματικές παρουσιάσεις θα διεξαχθούν από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ., ανά μισή ώρα. Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται στην υποδοχή και όποιος ενδιαφέρεται θα παραλαμβάνει από το Γραφείο Πληροφοριών το μονόφυλλο έντυπο. Το σημείο συνάντησης με τους φροντιστές θα είναι στο αίθριο της Αίθουσας του Παρθενώνα. Η είσοδος στην θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη.

Σημείο συνάντησης: Αίθριο της Αίθουσας του Παρθενώνα.

facebook