Το «ανάγλυφο του κεραμέα». Ο αγγειοπλάστης-αναθέτης κάθεται σε σκαμνί (δίφρο) κρατώντας δύο κύλικες (ποτήρια κρασιού) που ο ίδιος κατασκεύασε. Πιθανώς έργο του γλύπτη Ενδοίου 520-510 π.Χ. (Ακρ. 1332).

Ιερό και κοινωνία

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2014

Αποτυπώνεται η μορφή της κοινωνίας κάθε εποχής στα αντικείμενα που σχετίζονται με τα μέλη της; Πολιτικά συστήματα και κοινωνική διαστρωμάτωση, οικονομική διαφοροποίηση, αξίες, επαγγελματική εξειδίκευση και πολλά άλλα θα είναι το αντικείμενο μιας συζήτησης με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές μπροστά από τα εκθέματα του Μουσείου και με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού.

Η θεματική παρουσίαση «Ιερό και κοινωνία» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook