Η Αφροδίτη μάχεται το γίγαντα Μίμο. Λεπτομέρεια από λέβητα του αγγειογράφου και αγγειοπλάστη Λυδού με σκηνή Γιγαντομαχίας, 555-540 π.Χ.

Ιερό και πόλεμος

Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2015

Ο πόλεμος άμεσα ή έμμεσα επηρέαζε τη ζωή των κατοίκων της αρχαίας Αθήνας. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση του, η καταστροφή που προκαλεί, η ανάμνηση της ήττας ή της νίκης αποτυπώθηκε στα απομεινάρια του ιερού φρουρίου της Ακρόπολης. Οι επισκέπτες συζητούν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές για τον πόλεμο, τα ίχνη του και τη σχέση του με τη λατρεία, για τα τείχη, τα στρατιωτικά σώματα και τα όπλα στην αρχαία Αθήνα με βάση τη συλλογή του Μουσείου, πλούσιο εποπτικό υλικό και τη θέαση του Ιερού Βράχου. Τη συζήτηση διευκολύνουν οθόνες για τη ζωφόρο του Παρθενώνα.

Η θεματική παρουσίαση «Ιερό και πόλεμος» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook