Ο «ιππέας Rampin», το αριστούργημα μεγάλου αθηναίου γλύπτη, είναι το παλαιότερο άγαλμα ιππέα που αφιερώθηκε στην Ακρόπολη. Το κεφάλι είναι αντίγραφο του πρωτοτύπου που δώρισε στο Μουσείο του Λούβρου ο G. Rampin, από τον οποίο έλαβε το όνομά του το γλυπτό. Γύρω στο 550 π.Χ. (Ακρ. 590).

Ιππείς: Οι αριστοκράτες της Αρχαίας Αθήνας

Τρίτη, 18 Μαΐου, 2010 - Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2012

Το Μουσείο Ακρόπολης και οι Αρχαιολόγοι - Φροντιστές προσφέρουν στους επισκέπτες την θεματική παρουσίαση «Ιππείς: Οι αριστοκράτες της Αρχαίας Αθήνας». Στην αρχαία Ελλάδα η χρήση του αλόγου, σε πολεμικά άρματα, είναι γνωστή από τον 16ο αιώνα π.Χ., ενώ κατά τη δεύτερη χιλιετία η ταφή αλόγων μαζί με τον κύριο τους καταδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία τους. Οι Έλληνες στον Τρωικό πόλεμο κατακτούν την Τροία προσφέροντας στους εχθρούς «δώρο» με τη μορφή αλόγου, τον περίφημο «Δούρειο Ίππο». Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό έντυπο.

Η θεματική παρουσίαση «Ιππείς: Οι αριστοκράτες της Αρχαίας Αθήνας» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης και ξεκινάει στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2010».

Χρήσιμες Πληροφορίες

Έναρξη: Τρίτη 18 Μαΐου 2010
Ελληνικά: κάθε Παρασκευή, στις 6:00 μ.μ.
Αγγλικά: κάθε Παρασκευή, στις 5:15 μ.μ.
Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook