Τώρα που το σχολείο τελείωσε, ήρθε η ώρα για παιχνίδι! Στο Μουσείο Ακρόπολης το καλοκαίρι γινόμαστε εξερευνητές, παίζουμε, κάνουμε χειροτεχνίες και κερδίζουμε έπαθλα! Από την Τρίτη 1 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, το Μουσείο Ακρόπολης πραγματοποιεί καλοκαιρινά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά 7-12 ετών. Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου την ίδια ημέρα (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί). Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 30 παιδιά. Δεν είναι απαραίτητη η συνοδεία γονέα. Ώρες προγραμμάτων: 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.  

Παίζουμε αρχαία παιχνίδια;

Στο Μουσείο Ακρόπολης το καλοκαίρι παίζουμε παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν και τα παιδιά στα αρχαία χρόνια. Νομίζεις ότι διαφέρουν πολύ από τα δικά σου; Έλα να παίξουμε με τους αστραγάλους, την ίυγγα και τη σβούρα, να κατασκευάσουμε με πηλό δικά μας παιχνίδια και να συναγωνιστούμε σε ομαδικά και επιτραπέζια. Παιχνίδια που έχουν βρεθεί στον οικισμό που αναπτύχθηκε στις πλαγιές της Ακρόπολης και παιχνίδια που έχουν βρεθεί χαραγμένα πάνω στα μνημεία της Ακρόπολης, αποτελούν την αφετηρία του προγράμματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άφθονο παιχνίδι με αντίγραφα παιχνιδιών αλλά και εργαστήριο χειροτεχνίας με πηλό και ζωγραφική.
Ημέρες προγράμματος: Τρίτη 1 Ιουλίου & Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

Ναοί: Τα σπίτια των θεών…

Τα σπίτια των θεών, οι ναοί όπως ονομάζονται από τους αρχαιολόγους γοήτευαν τον κόσμο και άλλοτε και τώρα. Φανταχτερά στολισμένες πόρτες, πολύχρωμα κιονόκρανα και εντυπωσιακά αγάλματα δημιουργούσαν το κατάλληλο περιβάλλον για την κατοικία ενός θεού. Γίνε ένας αρχαίος τεχνίτης, εμπνεύσου από τα εκθέματα του Μουσείου και ξαναζωντάνεψε τους ναούς με χρώματα και πολλά ακόμα υλικά στο εργαστήριο χειροτεχνίας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε μακέτες και αναπαραστάσεις των μνημείων της Ακρόπολης που βρίσκονται μέσα στο Μουσείο. Περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο με ζωγραφική, κολλάζ καθώς και παιχνίδια σύνθεσης ναών με σφραγίδες και μαγνήτες. 
Ημέρες προγράμματος: Τετάρτη 2 Ιουλίου & Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, 11 π.μ. έως 1 μ.μ. 

Ελιά: το δώρο μιας θεάς....

Τι κοινό έχουν ένα λυχνάρι, ένα πιθάρι και ένας Παναθηναϊκός αμφορέας; Περιείχαν όλα λάδι. Με το λάδι οι γυναίκες μαγείρευαν, το χρησιμοποιούσαν ως καλλυντικό ή το έβαζαν σε λυχνάρια για να φωτίσουν το χώρο. Ακόμα, οι γιατροί θεράπευαν πληγές και οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους. Ήταν βέβαια και το βραβείο για τους νικητές στους αγώνες των Παναθηναίων, της μεγάλης γιορτής προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Άλλωστε εκείνη ήταν που πρόσφερε αυτό το σπουδαίο δώρο στην πόλη. Το πρόγραμμα βασίζεται σε εκθέματα του Μουσείου σχετικά με τους μύθους γύρω από την ελιά και τη χρήση του λαδιού. Περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο με θέμα τους αγώνες των Παναθηναίων και τα βραβεία τους. 
Ημέρες προγράμματος: Πέμπτη 3 Ιουλίου & Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, 11 π.μ. έως 1 μ.μ.