Το «Κύπελλο Bréal» του Σπύρου Λούη στο Μουσείο Ακρόπολης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2015 - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2016

Σε συνέχεια της εξάμηνης παραμονής του στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη, το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη εκτίθεται και πάλι στο Μουσείο Ακρόπολης. Το ιστορικό Κύπελλο, το οποίο σχεδίασε ο Michel Bréal και απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία, με σκοπό τον επαναπατρισμό ενός κειμηλίου εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της Ελλάδας και άρρηκτα συνδεδεμένου με τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Κύπελλο θα παραμείνει στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο οποίο θα στεγαστεί πλέον μόνιμα.

Δείτε την ταινία μικρού μήκους αναφορικά με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, τη νίκη του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο Δρόμο και το Ασημένιο Κύπελλο του Μιχαήλ Μπρεάλ, που απονεμήθηκε τιμητικά στον νικητή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο έντυπο του Κυπέλλου Bréal του Σπύρου Λούη και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

facebook