Φορητή εστία και χύτρα (ισόγειο, προθήκη 3 αρ. 70-71). Η φωτιά στάθηκε ο πυρήνας κοινωνικοποίησης του ατόμου. Το φως και η ζεστασιά της συγκέντρωναν γύρω της την ομάδα προωθώντας τη σκέψη και τον λόγο. Στη φλόγα της μαγειρευόταν το φαγητό και η θέση που άναβε. Η εστία έγινε συνώνυμο του σπιτιού και της οικογένειας που προστάτευε η ομώνυμη θεά, η Εστία.

Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, 2012

Το Μουσείο Ακρόπολης επιλέγει εκθέματα και διοργανώνει θεματικές παρουσιάσεις από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές με θέμα τη φωτιά στην καθημερινή ζωή, το μύθο, τη θρησκεία και τη φιλοσοφία.

Οι θεματικές παρουσιάσεις «Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά» συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και εντάσσονται στην εκθεσιακή δράση«Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012 - Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά».

Διαβάστε τις ιστορίες για τη φωτιά που συνοδεύουν τα επιλεγμένα εκθέματα στο σχετικό έντυπο.  

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι θεματικές παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται στην υποδοχή και όποιος ενδιαφέρεται θα δηλώνει συμμετοχή και θα παραλαμβάνει από το Γραφείο Πληροφοριών το σχετικό έντυπο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα αυτή, η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

facebook