Το «παιδί με το δελφίνι». Χάλκινο αγαλμάτιο γυμνού νέου επάνω σε δελφίνι, που διακοσμούσε το σώμα μεγάλου αγγείου. Μετά το 480 π.Χ. (ΕΑΜ Χ 6626) Προθήκη 28, αρ. 9. (πάνω) / Χάλκινες γλαύκες (κουκουβάγιες), σύμβολα της Αθηνάς. 6ος-5ος αι. π.Χ. (ΕΑΜ Χ 6506, 6505) Προθήκη 17, αρ. 6-7. (κάτω)

Μεταλλικά αντικείμενα στο Μουσείο Ακρόπολης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 2015

Χρυσός, ασήμι, σίδηρος, χαλκός, ήταν μέταλλα στην υπηρεσία ανθρώπων και θεών στην αρχαία Αθήνα. Στα καλλιτεχνήματα του Μουσείου το μέταλλο παίρνει συχνά απρόβλεπτες μορφές. Τα λιγοστά μεταλλικά αντικείμενα που επιβίωσαν μέχρι τις μέρες μας, αναφορές γι’ αυτά στις γραπτές μαρτυρίες, αλλά και ανοίγματα στο λίθο που κάποτε φιλοξενούσαν μετάλλινα εξαρτήματα θα αποτελέσουν τη βάση μιας συζήτησης για την επεξεργασία και τη χρήση των μετάλλων στην αρχαιότητα, καθώς και για τη σχέση τους με τη λατρεία. Τη συζήτηση θα διευκολύνουν οθόνες με αποκαταστάσεις χάλκινων εξαρτημάτων σε μαρμάρινα εκθέματα, καθώς και εκμαγεία εκθεμάτων.

Η θεματική παρουσίαση «Μεταλλικά αντικείμενα στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook