Φωτογραφία: David Helbich

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου - Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, 2012

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Μουσείου Ακρόπολης να υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών και να προσφέρει μία διαφορετική μουσειακή εμπειρία στους επισκέπτες του, το Μουσείο θα φιλοξενήσει το MIRfestival 2012, από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2012.

Το MIRfestival, ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης που εστιάζει στο σημείο συνάντησης των παραστατικών τεχνών και των οπτικοακουστικών νέων μέσων, θα παρουσιάσει στους χώρους του Μουσείου την πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφορμανς με τίτλο «Symphony of a missing room» των Σουηδών καλλιτεχνών Christer Lundahl & Martina Seitl.
Το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο έχει ξεκινήσει πρόσφατα να κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα παράξενα έργα του, τα οποία είναι αδύνατον να καταταχθούν σε κάποιο είδος.

Η ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί σε μια μοναδική περιπέτεια στην «αίθουσα που δεν υπάρχει» παρά μόνο στη φαντασία του θεατή. Ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί, μια παράξενη «περφορμανς» που αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και το χρόνο.

Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 που το Μουσείο είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται 5 παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012. Η είσοδος στο Μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (Υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία, τηλ. 6932 055101, Email: leonieatmirfestival [dot] gr).

Οι θεατές πρέπει να είναι ακριβείς στην ώρα προσέλευσης, δέκα λεπτά πριν από την παράσταση για την οποία έχουν κάνει κράτηση, καθώς θα υπάρχει μια διαδικασία προετοιμασίας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mirfestival.gr

facebook