Νεαρός αυλητής σε γαμήλια πομπή. Θραύσμα λουτροφόρου από το ιερό της Νύμφης του Γάμου, 460-450 π.Χ. Ισόγειο, Προθήκη 5, Αρ. 12.

Μουσική, χορός και Ακρόπολη

Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2015

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Στην αρχαία Αθήνα η μουσική συνοδεύει λατρευτικές πρακτικές και πολλές φορές ορίζει τις κινήσεις διάφορων χορευτικών τελετών. Οι επισκέπτες συζητούν για το ρόλο αυτών των τεχνών στην Ακρόπολη και προσπαθούν να αντιληφθούν τους ήχους και την κίνηση μπροστά από αρχαίες απεικονίσεις μουσικών και χορευτών.

Η θεματική παρουσίαση «Μουσική, χορός και Ακρόπολη» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook