Ειδώλιο κόρακα το οποίο σώζεται ακέραιο. Τέλος 6ου αι. π.Χ.

Ο κόρακας και άλλα φτερωτά

Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2015

Οι Αρχαιολόγοι - Φροντιστές του Μουσείου προσφέρουν στο κοινό την θεματική παρουσίαση για ενήλικες «Ο κόρακας και άλλα φτερωτά». Οι αρχαίοι θαύμαζαν την υψηλή νοημοσύνη του κόρακα που ήξερε να καθοδηγεί τους οδοιπόρους σε έρημους τόπους, να προαναγγέλλει το μέλλον με διαφοροποίηση του τόνου της φωνής του και του πετάγματός του και να προαναγγέλλει με το κράξιμό του τη βροχή και τον άνεμο.

Η θεματική παρουσίαση «Ο κόρακας και άλλα φτερωτά» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης και γίνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Διεθνής Ημέρα Μουσείων».

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: στις 10:30 π.μ., 12:30 μ.μ. & 6:30 μ.μ.
Αγγλικά: στις 3 μ.μ.
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 35 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η είσοδος στην θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη.
Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου από τις 8 το πρωί και μετά. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

Φτερά και πούπουλα (για παιδιά έως 12 ετών)

Παιδιά μέχρι 12 ετών, ανεξάρτητα ή σε σχολικές  και άλλες ομάδες, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το αγαπημένο τους φτερωτό πλάσμα, όπως τον κόρακα, την κουκουβάγια, τον αετό, αλλά και τη σφίγγα, τη σειρήνα, τον Ερμή. Θα βρουν τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές ανάμεσα στα αγάλματα του πρώτου ορόφου του Μουσείου και θα ακούσουν γι’ αυτά μύθους και όμορφες ιστορίες από την αρχαιότητα. Στη συνέχεια θα αναζητήσουν στις αίθουσες του Μουσείου πετούμενα με οδηγό τη δική τους δημιουργία. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα περιμένουν τα παιδιά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. σε σταθερό σημείο στην αίθουσα των Αρχαϊκών Γλυπτών, όπου υπάρχει σχετική σήμανση. Για τη δράση θα χρησιμοποιηθούν ήχοι, εικονογραφικές και γραπτές πηγές σε ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και υλικά για δημιουργία.

Δείτε όλες τις δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης για παιδιά και γονείς.

facebook