Πλάκα με θεατρικά προσωπεία. 2ος αι. π.Χ. (ΕΑΜ 382).

Ο κόσμος των παραστάσεων

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2015

Η παράσταση ήταν κυρίαρχο στοιχείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στη λατρεία του Διονύσου στην Ακρόπολη ποιητές, ηθοποιοί, χορευτές, αξιωματούχοι, πομπευτές και θεατές συντελούσαν ο καθένας με το δικό του τρόπο σε μοναδικά είδη παραστάσεων. Οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των παραστάσεων αυτών, τον «εξοπλισμό» τους, τους χώρους διεξαγωγής τους, την πολιτική και κοινωνική τους σημασία μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, τις αρχαίες πηγές και τη θέαση της νότιας πλευράς της Ακρόπολης.

Η θεματική παρουσίαση «Ο κόσμος των παραστάσεων» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook