Μαινάδα από τη Θράκη. Λεπτομέρεια από κύλικα λευκού βάθους με το φόνο του Ορφέα. Ζωγράφος του Πιστόξενου, 470-460 π.Χ.

Οι Αθηναίοι και οι άλλοι στο Μουσείο Ακρόπολης

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2014

Ο αρχαίος κόσμος, όπως και ο σύγχρονος, ήταν κόσμος επαφών μεταξύ λαών και πολιτισμών. Πώς έβλεπαν οι αρχαίοι Αθηναίοι τον εαυτό τους μέσα σε αυτό το ποικιλόμορφο περιβάλλον; Πώς προσδιόριζαν τους άλλους σε σχέση με τους ίδιους; Μια συζήτηση με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές του Μουσείου μπροστά από τα κατάλοιπα του ιερού της Ακρόπολης σχετικά με την παρουσία των «ξένων» στην περιοχή της αρχαίας Αθήνας διαχρονικά. Επίσης, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τους τρόπους με τους οποίους  οι Αθηναίοι εκφράζονται γι’ αυτούς στα δημιουργήματά τους, καθώς και με τις εξωτερικές επιρροές στον πολιτισμό της Αττικής και τα αττικά δάνεια στο εξωτερικό.

Η θεματική παρουσίαση «Οι Αθηναίοι και οι άλλοι στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook