Ο θεός Πάνας (πάνω αριστερά) ξεπροβάλει από σπηλιά της Ακρόπολης. Mαρμάρινο αναθηματικό ανάγλυφο του τέλους του 5ου αιώνα π.Χ.

Οι σπηλιές της Ακρόπολης

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2014

Μικρότερες και μεγαλύτερες κοιλότητες στον ασβεστολιθικό βράχο της Ακρόπολης προσέφεραν καταφύγιο σε λατρείες σημαντικών θεών και ηρώων της αρχαίας Αθήνας. Οι επισκέπτες «εισβάλλουν» στις απόμερες περιοχές των σπηλιών της Ακρόπολης και συζητούν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές για τους αρχαίους αλλά και τους νεότερους χρήστες τους.

Η θεματική παρουσίαση «Οι σπηλιές της Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook