Με οδηγό την αγγελιοφόρο θεά Ίριδα, οι μαθητές αναζητούν απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου εξερευνώντας τα εκθέματα των συλλογών του Μουσείου. Γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του κάθε θεού και τα αγαπημένα του φυτά και ζώα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στην Αίθουσα του Παρθενώνα με ένα παιχνίδι αντιστοίχισης βασισμένο στις ιδιότητες και τα σύμβολα των θεών.
 

 

Βοηθητικά μέσα

  • Εποπτικό υλικό – Καρτέλες-παιχνίδια
  • Εκμαγεία, μακέτες και αναπαραστάσεις των γλυπτών του Παρθενώνα

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους αρχαιολόγους του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης

Υλικό για προαιρετική χρήση 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: Γ΄ Δημοτικού
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ημέρες & ώρες: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 11:30 π.μ.
Αριθμός συμμετεχόντων: Λόγω των νέων υγειονομικών κανόνων (covid-19), η μέγιστη συμμετοχή διαμορφώνεται στους 30 μαθητές ανά πρόγραμμα. Η σχολική ομάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο εκπαιδευτικούς ή άλλους συνοδούς, καθώς στο Μουσείο τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο μικρότερες ομάδες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρήση ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες παρέχει το Μουσείο δωρεάν στους συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Συμμετοχή: Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής και η αποστολή της στη διεύθυνση schoolbookingsattheacropolismuseum [dot] gr.