Το «παιδί του Κριτίου». Αντιπροσωπευτική δημιουργία της εποχής μετά τους Περσικούς πολέμους. Συνδυάζει κίνηση, πλαστικότητα και σοβαρότητα στην έκφραση του προσώπου. Δημιουργός του θεωρείται ο γλύπτης Κρίτιος ή Κριτίας. Μετά το 480 π.Χ. (Ακρ. 698).

Το παιδί του Κριτίου και ο αυστηρός ρυθμός

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, 2014

Μπορεί ένα έργο τέχνης να μας μιλήσει για έναν καλλιτέχνη, για μια ολόκληρη εποχή, για τον τρόπο έρευνας του αρχαίου κόσμου, αλλά και για σύγχρονες αντιλήψεις; Με αφορμή ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του Μουσείου, το μαρμάρινο έφηβο που αποδίδεται στο γλύπτη Κρίτιο, οι επισκέπτες παρατηρούν το διαμορφωμένο μοναδικά λίθο, και συζητούν για το δημιουργό, την εποχή του, τις αλλαγές στην τέχνη, την αρχαία και τη σύγχρονη αισθητική.

Η θεματική παρουσίαση «Το παιδί του Κριτίου και ο αυστηρός ρυθμός» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 30 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook