Το παιδί που γεννιέται και μεγαλώνει, το αγόρι που γίνεται έφηβος, ο έφηβος που γίνεται άντρας, το κορίτσι που γίνεται κοπέλα και μετά γυναίκα. Μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα σημαντικά αυτά περάσματα των αρχαίων από την μια ηλικία στην άλλη και τα συγκρίνουν με τις δικές τους εμπειρίες και τα έθιμα ενηλικίωσης στη σύγχρονη κοινωνία.

 
 
 Βοηθητικά μέσα

  • αρχαίες φιλολογικές και εικονογραφικές πηγές σε ηλεκτρονική μορφή,
  • κείμενα και εικόνες σχετικές με διάφορα ηλικιακά στάδια στη σύγχρονη ζωή σε φορητούς υπολογιστές – ταμπλέτες

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ακρόπολης

Υλικό για προαιρετική ενασχόληση των μαθητών πριν και μετά την επίσκεψη

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: Α΄ – Γ΄ Λυκείου
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ημέρες & ώρες: Δευτέρα, 9:30 π.μ. & 11:30 π.μ., Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 9:30 π.μ.
Αριθμός συμμετεχόντων: Λόγω των νέων υγειονομικών κανόνων (covid-19), η μέγιστη συμμετοχή διαμορφώνεται στους 30 μαθητές ανά πρόγραμμα. Η σχολική ομάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο εκπαιδευτικούς ή άλλους συνοδούς, καθώς στο Μουσείο τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο μικρότερες ομάδες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρήση ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες παρέχει το Μουσείο δωρεάν στους συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Συμμετοχή: Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής και η αποστολή της στη διεύθυνση schoolbookingsattheacropolismuseum [dot] gr.