Πήλινο ειδώλιο Κόρης. 520-480 π.Χ. (Ακρ. 10693), Προθήκη 24, αρ. 8.

Πήλινες μορφές: τα ειδώλια και οι ανάγλυφοι πίνακες του Μουσείου Ακρόπολης

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2014

Η αρχαία κοροπλαστική είναι μια τέχνη ευρείας χρήσης που παράγεται σε «επαναλήψεις». Τα κατάλοιπά της αντανακλούν πλήθος χρηστών της σε όλο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο και πολλών αρχαίων επισκεπτών στα ιερά της Ακρόπολης. Τα ειδώλια και οι ανάγλυφοι πίνακες στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου εντυπωσιάζουν με τα ξεθωριασμένα τους χρώματα, την ποικιλία τους, και τη συχνά άμεση, μετωπική τους επικοινωνία με το σύγχρονο θεατή. Οι επισκέπτες εξερευνούν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές τις λεπτομέρειές τους, τους τρόπους κατασκευής τους, τις μεθόδους έρευνας και χρονολόγησής τους, καθώς και το συναρπαστικό κόσμο που μας αποκαλύπτουν.

Η θεματική παρουσίαση «Πήλινες μορφές: τα ειδώλια και οι ανάγλυφοι πίνακες του Μουσείου Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook