Ηλιοβασίλεμα σε παραλία της Σαμοθράκης (φωτογραφία). / Αναπαράσταση της στέγης του Αρσινοείου, του μεγαλύτερου κλειστού κυκλικού οικοδομήματος της αρχαιότητας (βίντεο).

Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών

Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2015 - Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2016

Το άγριο, μυστηριώδες και δροσερό τοπίο της Σαμοθράκης έχει φτάσει στην Αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης. Οι επισκέπτες ταξιδεύουν καθημερινά στη φύση, στους ανθρώπους και στο παρελθόν του νησιού και ειδικά κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή με πλοηγούς τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές του Μουσείου.

Η θεματική παρουσίαση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης και γίνεται στο πλαίσιο της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης.

Χρήσιμες πληροφορίες

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, η θεματική παρουσίαση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών» δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω του Xριστουγεννιάτικου προγράμματος του Μουσείου.

Ελληνικά: κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 11 π.μ.
Γαλλικά: κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 11 π.μ.
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Δελτία συμμετοχής θα βρείτε τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Η είσοδος στην περιοδική έκθεση είναι ελεύθερη.
Σημείο συνάντησης: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου.

Πληροφορίες για ομάδες επισκεπτών
Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν με την ομάδα τους (15-40 άτομα) την παρουσίαση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών» και σε διαφορετικές ημέρες και ώρες (στις ώρες λειτουργίας του Μουσείου) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των Αρχαιολόγων-Φροντιστών του Μουσείου. Τηλεφωνικές κρατήσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή 9 π.μ.-10 π.μ. στο 210 9000900 / εσωτ. 405.

facebook