Χάλκινη επιγραφή π. του 500 π.Χ. που αναφέρει ανάθεση από τους Ταμίες της Αθηνάς.

Στην υπηρεσία των θεών: οι άνθρωποι του ιερού

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2014

Υπήρχαν άνθρωποι που φρόντιζαν για τη σωστή λειτουργία των αρχαίων ιερών; Ποιες κατηγορίες προσωπικού μπορούσαν να συναντήσουν οι αρχαίοι επισκέπτες στα ιερά της Ακρόπολης; Οι σημερινοί επισκέπτες συζητούν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές για το προσωπικό που άμεσα ή έμμεσα, τακτικά ή έκτακτα συντελούσε στην ομαλή διεξαγωγή της λατρείας στα ιερά της Ακρόπολης με βάση αρχαίες απεικονίσεις και επιγραφές στο Μουσείο. Την παρουσίαση διευκολύνουν μεγεθυντικοί φακοί και γραπτές πηγές σε φορητά ηλεκτρονικά μέσα.

Η θεματική παρουσίαση «Στην υπηρεσία των θεών: οι άνθρωποι του ιερού» συμπεριλαμβάνεται στις εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ελληνικά: Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
Αγγλικά: Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών

facebook