Στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης οι μαθητές παρατηρούν τα αγάλματα και συζητούν για τον τόπο που ήταν στημένα στην αρχαιότητα και για τη σημασία που είχαν στη ζωή των αρχαίων. Παράλληλα συζητούν για τον τρόπο που έφτασαν ως τις μέρες μας και μαθαίνουν για τη νέα τους «ζωή» στη γεμάτη φως αίθουσα του Μουσείου. Στο τέλος δημιουργούν ιστορίες με πρωταγωνιστές κάποια από αυτά τα αριστουργηματικά έργα.
 
 
 Βοηθητικά μέσα

  • φωτογραφίες και αναπαραστάσεις της Ακρόπολης

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ακρόπολης

Υλικό για προαιρετική ενασχόληση των μαθητών πριν και μετά την επίσκεψη

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: Γ΄ Δημοτικού – Γ΄ Γυμνασίου
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ημέρες & ώρες: Δευτέρα, 9:30 π.μ. & 11:30 π.μ., Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 9:30 π.μ.
Αριθμός συμμετεχόντων: Λόγω των νέων υγειονομικών κανόνων (covid-19), η μέγιστη συμμετοχή διαμορφώνεται στους 30 μαθητές ανά πρόγραμμα. Η σχολική ομάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο εκπαιδευτικούς ή άλλους συνοδούς, καθώς στο Μουσείο τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο μικρότερες ομάδες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρήση ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες παρέχει το Μουσείο δωρεάν στους συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Συμμετοχή: Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής και η αποστολή της στη διεύθυνση schoolbookingsattheacropolismuseum [dot] gr.