Μέσα από ποικίλα παιχνίδια δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στην Αίθουσα του Παρθενώνα οι μαθητές γνωρίζουν τον ναό και τα γλυπτά του εξερευνώντας την αρχιτεκτονική και τις τρεις γλυπτικές του ενότητες. Ανακαλύπτουν τον πλούτο της γλυπτικής του διακόσμησης, τη μοναδικότητα της σύνθεσης των γλυπτών καθώς και την τελειότητα της κατασκευής τους.
 
 

 

Βοηθητικά μέσα

  • Πρόπλασμα του Βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα κατά την κλασική εποχή
  • Γύψινα εκμαγεία των λίθων της δυτικής ζωφόρου (σε κλίμακα 1:20)
  • Εποπτικό υλικό – Καρτέλες-παιχνίδια
  • Οθόνες με ψηφιακές αναπαραστάσεις

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους αρχαιολόγους του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης

Υλικό για προαιρετική χρήση

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: Δ΄- ΣΤ' Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ημέρες & ώρες: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 11:30 π.μ.
Αριθμός συμμετεχόντων: Λόγω των νέων υγειονομικών κανόνων (covid-19), η μέγιστη συμμετοχή διαμορφώνεται στους 30 μαθητές ανά πρόγραμμα. Η σχολική ομάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο εκπαιδευτικούς ή άλλους συνοδούς, καθώς στο Μουσείο τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο μικρότερες ομάδες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρήση ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες παρέχει το Μουσείο δωρεάν στους συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Συμμετοχή: Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής και η αποστολή της στη διεύθυνση schoolbookingsattheacropolismuseum [dot] gr.