Εξερευνώντας το λαμπρό ιερό της θεάς Αθηνάς, οι μαθητές γνωρίζουν τα τέσσερα πιο σημαντικά μνημεία του. Περιηγούνται στον 2ο και 3ο όροφο του Μουσείου και ανακαλύπτουν τους τύπους, τους ρυθμούς, τη γλυπτική και τη χρωματική διακόσμηση των αρχαίων αυτών κτηρίων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα παιχνίδι ρόλων σχετικό με την πολύπλοκη διαδικασία δημιουργίας ενός αρχαίου ναού.
 
 

 

Βοηθητικά μέσα:    

  • Μακέτες και αναπαραστάσεις των μνημείων της Ακρόπολης
  • Αντίγραφα κιόνων των τριών ρυθμών σε κλίμακα
  • Εποπτικό υλικό - Καρτέλες-παιχνίδια

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους αρχαιολόγους του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης

Υλικό για προαιρετική χρήση

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ηλικίες: Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ημέρες & ώρες: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 11:30 π.μ.
Αριθμός συμμετεχόντων: Λόγω των νέων υγειονομικών κανόνων (covid-19), η μέγιστη συμμετοχή διαμορφώνεται στους 30 μαθητές ανά πρόγραμμα. Η σχολική ομάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο εκπαιδευτικούς ή άλλους συνοδούς, καθώς στο Μουσείο τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο μικρότερες ομάδες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρήση ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες παρέχει το Μουσείο δωρεάν στους συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Συμμετοχή: Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής και η αποστολή της στη διεύθυνση schoolbookingsattheacropolismuseum [dot] gr.