Δείτε τις Τρέχουσες - Προσεχείς Θεματικές Παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Θεματικές Παρουσιάσεις

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν με τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές τις ποικίλες πτυχές των αντικειμένων της συλλογής μέσα από θεματικές παρουσιάσεις-συζητήσεις. Μπορούν να συζητήσουν για θέματα που αφορούν σε ενδιαφέρουσες, συχνά άγνωστες, «στιγμές» της ζωής των αρχαίων. Με τη συμμετοχή, τα σχόλια και τις ερωτήσεις τους διαμορφώνουν κάθε φορά τη συζήτηση δίνοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κάθε παρουσίαση. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις και τις Εναλλασσόμενες Θεματικές Παρουσιάσεις.

Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις

Στις Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά, σε τακτική βάση, επιλεγμένα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου και με τη συνοδεία των Αρχαιολόγων-Φροντιστών να παρατηρήσουν δυσδιάκριτες λεπτομέρειές τους και να συζητήσουν για την ποικίλη σημασία τους. Οι Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις προσφέρονται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, έχουν τακτικό χαρακτήρα και εκμεταλλεύονται τον διαφορετικό φωτισμό των εκθεμάτων τις διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Εναλλασσόμενες Θεματικές Παρουσιάσεις

Το Μουσείο προσφέρει επίσης ανά τακτά διαστήματα τη δυνατότητα συμμετοχής στις Εναλλασσόμενες Θεματικές Παρουσιάσεις με διαφορετικό θέμα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ίδιων των επισκεπτών. Έχετε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα για τον αρχαίο κόσμο; Θα σας άρεσε να ανακαλύψετε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους θέασης των πανέμορφων αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου Ακρόπολης; Στο Μουσείο έχετε τη δυνατότητα να έρθετε μόνοι σας, με τους φίλους ή την ομάδα σας και να συμμετέχετε μαζί με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές κάθε Σάββατο, στη 1 μ.μ., σε μια διαφορετική κάθε φορά συζήτηση μέσα στις αίθουσες του Μουσείου. Οι παρουσιάσεις αυτής της χρονιάς έχουν σχεδιαστεί για να συμπεριλάβουν τις προτιμήσεις που μας δηλώσατε την περασμένη χρονιά.

Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ανά θεματική παρουσίαση είναι έως 30 επισκέπτες. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διάρκεια της δράσης διαφοροποιείται ανά πρόγραμμα. Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο κάθε Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. Οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν αποστολής αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  learningattheacropolismuseum [dot] gr.

Πρόγραμμα Εναλλασσόμενης Θεματικής Παρουσίασης, Οκτώβριος 2014 - Ιούνιος 2015
Πρόγραμμα Εναλλασσόμενης Θεματικής Παρουσίασης, Φεβρουάριος 2014 - Αύγουστος 2014